external image images?q=tbn:ANd9GcRoQsI_NtIeFOYNOKqCUGwIMOYwQMVfiDn3Lgf9ZMAY-fa1ArY&t=1&usg=__2Xjh1qBTjxIvrBsgRiUhSQbfMkE%EF%BF%BD1%EF%BF%BD En conversa...30/10/2010: Genial, grup, en aquests moments entreguem el treball col·laboratiu que hem dut a teme en les darreres setmanas, ha estat un veritable plaer treballar amb un equip tant fantàstic.
Moltes gràcies, companys.
dolors.

30/10/10: Bones grup!
Tal com hem acordat via mail. Donat que jo no podré connectar-me fins dimarts, la Dolors s'ecarregarà d'enviar el mail al consultor per comunicar-li l'entrega de la PAC. Ho fara aquest dissabte 30/10/10 a la tarda/nit, una vegada l'Alfred hagi pogut penjar les conclusions i li comuniqui a la Dolors.
Moltes gràcies a tots!!!
Felicitats per la feina feta!!!
:-D
bel


Ei, Dolors, recorda suprimir aquesta pàgina en el moment de lliurar la PAC!.


marta


Som-hi Bel, que ja sóc aqui.Ei, dolors, què ets per aquí? estic editant fases implementació (bel)29/10/10


(marta): Alfred pots donar un cop d'ull a un apartat de les conclusions finals?. Amb la Dolors n'hem redactat una part. Bel, fantàstica la temporalització. Per cert, hem canviat l'aspecte visual de la wiki. Us sembla bé?. Si no és així, sempre podem recuperar l'anterior. Nosaltres dues ja donem per acabada la feina. Si creieu convenient algun retoc final, que ens convoqui la Bel.


vinga, una forta abraçada des d'Olot.
29/10/10: (bel): bones! he revisat les accions i només volia confirmaros ja tinc la nova proposta amb alguns canvis de fases (perquè no facem la feina dues vegades!). A la tarda faig els canvis al text (ara estic a la feina) i al diagrama (que tinc el programa al meu pc). Fins la tarda! bel28/10/10 (bel): Ei, crec que més o menys me n'he ensortit! He enganxat el diagrama. De totes maneres, fer-lo m'ha servit per adonar-me que hem de modificar algunes dates, potser, perquè si les fases les entenem com que primer fem fase 1, dp 2, dp 3... Hi ha algunes dates que no quadren. Podem canviar l'acció de fase o o canviar el període de l'acció. Ah! també podem relacionar accions com per exemple: que la formació tic de profes i alumnes ha de ser prèvia a la prova pilot o que primer identifiquem cursos/programes per adaptar dp adaptem... si?


Demà m'ho miro amb més calma i faig proposta si no ho heu fet ja.


Demà tanquem el tema, veritat???? :-D


Jo cap a les 18h crec que ja seré aquí, a la wiki!


bel28/10710 (Alfred) Em pose amb les conclusions.28/10/2010


Em sembla molt bona idea completar-ho amb un cronograma, Bel. Si pots, endavant!.


Hauríem de començar a redactar conclusions entre tots i tancar el treball el més aviat possible. Qui trenca el gel?28/10/10: Ei, he repassat el projecte i crec que està molt bé. La veritat que tant que no sé que puc posar!!! He decidit que puc passar les temporalitzacions a un programa GranttProject per incorporar el diagrama. Espero que us sembli bé. Em poso a fer-ho.


Diria que el que falta són les conclusions. Creieu que cal afegir alguna cosa més de pes al porjecte? Ens podem posar amb les conclussions?


Finalment, quan voldreu tancar el treball? Aquesta nit? Demà? (Jo dissabte no puc :-S) Quan marxi deixaré l'Skype connectat de totes maneres perquè em pogueu dir alguna cosa (o per aquí) i en haver sopat em puc tornar a posar. Ja em dieu el què. Sento no haver pogut estar aquests dos dies de tanta activitat.28/10/10: Bones! He recuperat el quadre de la contextualització. Estic fent la repassada general i segueixo amb el que quedi. Estaré pre aquí fins les 19'30h. Ah! les foto molt divertida! jejeje... bel28/10/10 He afegit indicadors a les accions i un calendari de quatre anys. A vore què vos sembla.27/10/2010


(Alfred) si vos sembla, posem aquí les fases del pla estratègic i les treiem de la fase de disseny, sí?


Totalment d'acord, ens donarà la pauta per fer la temporalització tot i que penso que sota cada fase ja podem establir el calendari d'implementació.


marta: Vaig estar dubtant ahir de posar-ho en aquest apartat i ara els dubtes s'han esvaït... Ja està canviat!

26-27/10/2010


Molt bona feina Alfred. Ara ens toca decidir en quin termini implantem les fases d'actuació seguint les línies més assequibles segons el DAFO.


nanit!26/10/10 (Alfred). He escrit les línies estratègiques i he fet una proposta de fases d'actuació tot seguit de les línies estratègiques, a vore què vos sembla.26/10/2010


OK, refaig la contextualització. Ho he intentat, però no sé trobar-la a l'històric. Si no es troba és igual, val més que avancem amb les línies estratègiques.26/10/10: Bel, genial la DAFO he posat alguna anotació si us plau les podeu mirar per tal de donar per finiquitada la DAFO?. Quan als objectius, n'he afegit alguns tot i que són perfectament modificables si no els podem tenir en compte quan a les linees estratègiques.26/10/10: OK, DAFO actualitzada!!! La majoria de info s'anava repetint però hi ha algunes idees noves que sí he pogut afegir o alguns matizos. També m'ho he tornat a mirar i he intentat reestructurar-ho de cara que la infoque fa referència ala UdV en general quedés al principi i anés aprofundint en la qüestió virtual. Si creieu que cal fer algún canvi, cap problema!


Sento no haver pogut tenir-ho per avanç però m'ha estat impossibles...


Segueixo amb l'altra PAC ;-) bel26/10/10: Ja tinc la info que he d'afegir a la DAFO. Ara (19:50h) he de sortir 30minuts i quan torni ho introdueixo.
26/10/10.


Seguint la comunicació que hem establert al correu, a l'Alfred no li fa res recuperar el quadre de la contextualització i a la bel i jo mateixa, preferim mantenir aquest. Per tant, tal com varem acordar en els acords grupals, per majoria, tornem a modificar la contextualització. Marta, ho pots fer tu mateixa?


Endavant companys, "estamos en la línia" :))))25/10/10


Bé, Bel! Bona síntesi de la llarga trobada. Ara ens queda l'esprint final!. Ja he demanat les fotos per c/e.


Epppp, no em sembla bé que hagi desaparegut del context tota la fitxa sintetitzada de la UdV. Havíem consensuat que la salvàvem!.25/10/10


Cinc cèntims de la trobada d’avui a l’skype.


Ja que ens queda poquet temps hem arribat a la conclusió que les trobades seran més profitoses si les fem de manera asíncrona, es a dir, bé per correu electrònic o aprofitant el fil de discussió de la wiki.


Hem intentat fer una nova enumeració de les pàgines per tal que s’adeqüin més al disseny del pla estratègic. Així doncs, si us sembla a tots quedarà estructurat de la següent forma:


Pàgina 0 Home - Serà la portada: nom de l’assignatura, pac, fotografia dels quatre (Alfred, ens has de passar la teva) ……


El contingut de la Home passaria com annex - uix!!! , sí bel. quin despiste :))

Pàgina 0. 1.- No pot ser pàgina n.2 doncs la última pàgina seria la n. 10 i ens desconfigura l’ordre. Ens presentem com estudiants de la UOC i expliquem un xic els objectius de grup i el desenvolupament de la tasca.
Pàgina 1 .- Introducció, ara ja ens convertim en equip directiu per reformular el pla.
Pàgina 2.- La contextualització de la UdV i les línees generals.
Pàgina 3.- Aspectes teòrics d’un pla estratègic
P.4 .- Fase d’anàlisi : El DAFO , modificar-ho per incidir més en la U.Virtual
P.5.- Fase de disseny: Objectius i línies estratègiques: aquí recordem que hem de ser un xic imaginatius
P.6.- Fase d’ Implementació: Fases d’actuació
P.7 .- Conclusió: Que us sembla si anem fent pluja d’idees per a la conclusió?
La resta queda igual.
Ens ha semblat que dijous ja hem de tenir el treball força enllestit per tal de finalitzar la conclusió i fer els últims retocs de disseny.
Apa noi@s, endavant que no ens podem adormir J)


25/10/10
Bones estic ben marejada entre el fòrum, la wiki i la redirecció de la PAC... ja no sabia on respondre-us!. Ara em centro per estar al 100% a la trobada.
fins ara,

24/10/10: Bones! He refet el tema dels objectius. Volia posar-me amb el tema de les estratègies però com que no em queda clar com deixem el temà demà ho aclarim. Vaig a posar-me amb una altra pac i ara veig que la marta ha contestat...
Bé, ens trobem demà! Recordo:

Propera trobada el dia 25/10 a les 17,30 de la tarda

Ah! Podem limitar-la a dues hores? de 17'30 a 19'30h. Crec que tots tenim feina d'altres PAC també, no? ;-)


20/10/10: Bones! Per petició quasi popular, seguim el debat a la wiki :-D Enganxo el contingut del correu que hem anat contestant. bel

Bones! Vaig contestant dins el missatge mateix (amb verd, com al wiki).
external image teeth_smile.gif
external image teeth_smile.gif
bel
d'acord be, jo contestaré amb el blau, com a la wiki
external image wink_smile.gif
external image wink_smile.gif


Alfred. Jo conteste en roig. Aporte al final de cada intervenció una conclusió del que crec entendre.

Hola,

Hi ha una cosa que em fa pensar des del principi.

Hem de tornar a escriure el pla estratègic de la UV amb un objectiu, la creació de la Universidad Virtual de Valparaíso, eixa ha de ser la nostra meta.
Com vaig comentar a la trobada, no tinc un especial interés en treballar cap línia específica.
És cert que a la primera trobada nosaltres també vàrem partir d'aquesta idea però a la darrera trobada va sorgir la idea de centrar-nos en una de les possibles línies. Marta, què vas trobar que et va suggerir aquesta idea?
També vaig comentar que potser, el més important en qualsevol cas, és que argumentem les decisions que prenem.
L'objectiu que proposes és cert que és més genèric i ho engloba tot. I, ara estic pensant que potser ens és més senzill a l'hora de proposar línies estratègiques (tenim més opcions)
Personalment, no m'importa treballar des d'aquesta perspectiva.


Jo, com ja sabeu em vaig decantar des de l'inici en basar el plà estratègic des de l'àmbit de la creació d'una Universitat Virtual i per tant estic totalment d'acord amb el plantejament de l'Alfred. Tot i això, som un grup i per tant la decissió ha de ser consensuada, el problema és que ens hem de posar les piles ja mateix i pot ser ens urgeix arribar a un acord ràpidament per dissenyar el contingut del pla, apa companys ara ens toca decidir (uix, sembla un eslogan de campanya electoral :))
CONCLUSIÓ. Enfoquem la feina des del punt de vista següent:

Escriptura d'un pla estratègic per a la creació de la Universidad Virtual de Valparaíso.És a dir, comencem des del principi obviant la redacció del pla estratègic que ens ve donada.
Des d'este punt de vista, obviaria tota la literatura que tenim del pla estratègic de Valparíso actual, és a dir, sí donar les dades reals que tenim de la Universitat al pla estratègic inicial -la contextualització del guió del wiki-, però la inclouria a l'anàlisi de la situació.
Alfred, a què et refereixes amb la "literatura que tenim..."?
La idea d'incloureu tot em sembla bé.
Ahir crec que ja vàrem reduir distàcies entre el que és l'anàlisi previ i la proposta en sí, però és cert que quan entrem a la proposta ens torna a demanar aquesta contextualització prèvia i potser ens repetim.
El que potser sí deixaria seria una presentació de l'activitat. "Hola, qui som, que es trobaran a partir d'ara i perquè".


D'acord Bel, d'acord Alfred.CONCLUSIÓ. A la presentació del pla estratègic fem servir l'apartat del nostre wiki que es diu INTRODUCCIÓ on expliquem les nostres motivacions, els objectius de la PAC, etc.Les línies estratègiques les posaria als objectius de la institució.
Et refereixes de forma que justifiquin el perquè de la nostra proposta d'objectius?


D'acord, en l'apartat d'objectius generals, però centrats en la creació d’una Universitat Virtual, és a dir, estem en el context d'una universitat que ja té unes línies estratègiques que ens han de servir de referent però en el nostre cas pot ser hem d'afegir unes línies específiques que abanderin la virtualització de l'ensenyament-aprenentatge.CONCLUSIÓ. Pel que veig més a sota, les línies estratègiques de la institució a la contextualització.
Per una altra banda, en tant que l'objectiu del pla estratègic és la creació de la UVV, no centraria l'anàlisi en la recerca, sinó que tenint en compte que un dels objectius és la creació d'una cultura virtual i la creació d'equips multidisciplinaris, aniria per afegir una línia d'acció a l'estratègia que tinguera a vore amb la recerca en elearning i en didàctica.
El que he comentat abans. Des d'aquest plantejament, crec que partir de l'objectiu més general potser s'ajusta més al que ens demanen i ens pot facilitar la proposta de les línies d'accions. Sinó potser haurem d'entrar massa en detall. De totes maneres, repeteixo que fem el que fem el que crec que és important i que quedi clar perquè ho fem.

La meua proposta de guió del pla estratègic seria la següent:

1. Presentació.

En aquest espai ens podem presentar, expliquem que som estudiants del màster, l'assignatura, el treball col.laboratiu...., posem, si voleu, la foto de tots quatre emmarcadeta i enunciem un xic el contingut del treball: l’encàrrec de dissenyar el pla estratègic que acordem. Passem a explicar el que trobaràn a cada pàgina de la wiki. Podem finalitzar fent referència que a partir d'aquell moment ens convertim en Directius de la Universitat de Valparaíso que analitzant el pla de treball anterior iniciem un de nou per tal de inclure, modificar i/o donar continuitat a alguns dels aspectes del pla anterior, tot plegat sota la premissa d'una millora continuada de la Institució. A partir d’aquí ja iniciem es passos del nostre pla. Com ho veieu?
D'acord.
2. Introducció (aquí posaria els aspectes teòrics del pla estratègic).

2.1 Contextualització teòrica

Sí, però resumidet, una introducció teòrica del que és un pla estratègic, per que ens serveix i enumerar somerament les fases.
D'acord. De fet seria aprofitar el que ja heu escrit a l'apartat 3, però sense la referència concreta a la UVV que tenim a la matriu DAFO. Jo m'encarregue de tornar a escriure-ho.
3. Objectius i línies estratègiques (Et refereixes a les que ja tenim a la wiki, que són les que treballa la universitat?).

Les línies estratègiques no veig clar posar-les aqui, doncs fent explicits els objectius generals i els específics penso que són suficients. en tot cas si és que les volem posar (les línies estratègiques) optaria per incloure-ho en la contextualització.
Què vos semblen tres nivells d'objectius? Primer nivell, línies estratègiques, segon nivell objectiu general i tercer nivell objectius específics -externs i interns.
4. Anàlisi de la situació (inclou la contextualització tant interna com externa de la Universidad de Valparaíso).
Vaig estar mirant i a la V regió -on està la UV-, n'hi ha una altra universitat pública, i 8 més de privades -algunes d'elles tenen quatre cops el nombre d'estudiants de la UV. Estic preparant un quadre amb estes dades.
Aquí podem parlar de la situació de la UV en relació amb el sistema universtari xilè amb el document que vos vaig linkar ahir.


5. Diagnòstic de la situació.
La matriu DAFO.

6. L'estratègia.

7. La proposta de planificació.

8. Les conclusions.

Aquí sí compararia els dos plans estratègics.
Amb aquesta proposta tornem a recuperar la idea de la Marta de fer la comparativa.
Jo crec que més que comparar potser seria veure/valorar allò que aporta. Què suposa de millora la nostra proposta respecte el que tenien fins ara?


Pot ser explicaría les motivacions que ens han dut a modificar, ampliar o reformular el nou pla i establiría elements comparatius amb el pla anterior en format de taula doncs, visualment, la informació que contè ens permet situar-nos més ràpidament en el context.
CONCLUSIÓ: Valorar les nostres aportacions amb una taula.

No sé com ho veieu?
A mi em sembla bé, crec que és una continuació de l'arrodoniment que vam fer ahir.
Marta, Dolors, què trobeu?

Ens posem un plaç per decidir quin pla triem i fer un xic de repartiment de tasques?

Apa, companys, això ja ho tenim al sac tot i que encara no està ben lligat
external image confused_smile.gif
external image confused_smile.gif
A l'espai de discusió vos passe un correu amb el que vol ser el guió definitiu del pla estratègic.

19/10/10: Resum de la trobada sincrònica del 18/10/10 de la Dolors, la Marta i la Bel

Bones, deixo les idees principals i acords que vam treure ahir i que també he compartit amb tots via mail.
Crec que ahir vam pulir molt per on tirar la feina.
Vam fer alguns canvis sobre l'índex inicial. Vàrem treure/fusionar alguns sub-punts que es feien repetitius. Creiem que ara la cosa ja queda més clara i neta.

Comento com van quedar les coses i com ens redistribuït les feines.

1. Introducció: juntem info intro i presentació del guió anterior. La Dolors s'encarrega d'acabar-ho de re-fer.
2. Contextualització. La donem per bona i la completem amb la info que teníem al punt 2.2 (objectius). Me n'encarrego jo (Bel).
El punt 2.1 i 2.2 aniran van fora. i el 2.3 (línies estratègiques implementades)també el donem per bo i es convertirà en el 2.1.
3. Pla estratègic-Aspectes teòrics. La Marta a partir del guió que vas proposar i algunes referències que vàrem trobar la Dolors i jo farà una petita explicació teòrica del què és un pla estratègic, fases, bla, bla ,bla...
4. Proposta del nou Pla estratègic:

Alfred, vàrem estar parlant que nosaltres (EnForm@t) havíem de fer la nova proposta del pla estratègic sobre una de les línies i l'enllaç que tu vas compartir en va suggerir fer la proposta en la línia d'investigació ja que Valparaiso ni apareixia a la gràfica. Què et sembla si fem la proposta del pla estratègic en aquesta línia? És un aspecte a millorar de la universitat i que treballar en la línia de la universitat pel que fa a treballar perquè la incorporació de les TIC a l'activitat educativa suposi una millora: si investiguem-sabem més-si sabem més-sabem millor com incorporar les TIC perquè suposin una millora-treballem amb més qualitat-etc.Et sembla bé? Veus per on vam proposar d'anar?Confirma'ns is et sembla bé o si havies pensat alguna altra cosa.Dels subapartats: _1. Anàlisi de la situació. Vam dir de si la feies tu (Alfred). Que aparegui alguna referència de que incorporar les TIC a la pràctica educativa suposa una millora. Que investigar, ajuda a millorar i que com que Valparaiso ni apareix en els ranquins proposem treballar en aquesta línia.
Et sembla bé?
_2. DAFO. La Marta l'acabarà de revisar sota la perspectiva que proposem
_3. Objectius. Ens va agradar la teva proposta, la vam trobar molt encertada. La Dolors també els revisarà i mirarà si n'afegeix algun més clar vers la investigació.
_4. Estratègies. Em (bel) centraré en pensar propostes. De totes maneres anem fent pluja d'idees.
_5. Fases d'actuació. Una vegada tinguem definides les estratègies treballem les fases.

Bé, com veus la proposta de treball és que nosaltres acabem de tancar el que tenim fins ara i acabar de treballar els punts que estan més fluixos i tu, si et va bé, que et centris en el subpunt 1. Anàlisi de la situació de la nova proposta.

Ens hem compromés a tenir-ho tot llest pel 24/10/10.

El 25/10/10, nosaltres tornarem a fer una trobada sincrònica (hem quedat a les 17'30 h) per: donar l'ok a tot el que ens hem repartit i "destroçar i definir" el que tinguem de les estratègies (4.3) i posar-nos amb les fases d'actuació (4.4). La intenció és que quedi tot ja bastant definit.
D'aquella quedada tornarem a repartir el que quedi per fer. El que seria genial és que quedés tot bastant marcat i només haguessis de fer la teva aportació i revisar per fer-hi millores.

El 28/10/10 ENTREGUEM! (jo tinc una entrega el 27/10 i elles una el 29/10, no ho volem deixar pel 30/10, ni haver de treballar aquell dissabte) Com tens la teva agenda, ho veus viable?


Va! que ja queda menys! :-D

Bel18/10/10
Propera trobada el dia 25/10 a les 17,30 de la tarda

18/10/10
Hola Bel, sóc per aquí intentant recollir les línies estratègiques de la UdV implantades.
Si et sembla quedem a les 20:00 h que hi haurà tab la Dolors.
fins ara,
marta
18/10/10
Bones! Ja fa una estona que estic per aquí i ara he volgut comfirmar si hi havia hagut algun canvi... potser no ho vàrem definir, jejeje... (de fet al cronograma vàrem indicar el dia però no l'hora) Jo no tenia clar si havíem quedat a els 17'30 o a les 18h, però me pensava que la idea era com l'altra dilluns que vam quedar... :-S ara veig que la proposta és a les 20h...
Bé, jo aquesta tarda estaré treballant per aquí. Si us connecteu abans, per mi millor. Sinó ens veiem a les 20h, però com l'altre dia, jo podré estar una hora, fins les 21h.
Bé, de totes maneres crec que tenim marge per treballar ;-)
Fins després! una abraçada,
bel :-D

17/10/2010
Oh! Bel, les copiades de pantalla o bé van al bloc de notes o quan et demana de guardar-les acostuma a anar a l'apartat de bliblioteca / imatges. Però demà en parlem. Estaría bé quedar a partir de les 8 del vespre? ja ens direm alguna coseta.
Una altra abraçada ara sense imatge :))))))

17/10/10: Bones nines! jejeje... què graciosa la imatge... Gràcies, però la imatge sé com col·locar-la! jejeje... el que no sé és on està guardada al meu pc... no sé on van a parar les "copiades de pantalla"... :-S
Ens trobem demà a l'Skype, veritat?
Fins demà!
bel :-D


16/10/2010
Bones Bel, ara som la Marta i jo que anem atabalades doncs dilluns hem d'entregar una pac, dimarts em torno a afegir al treball. Per afegir una imatge des del teu ordinador cliques a File/ Upoload File, cerques l'arxiu d'imatge que vols incrustar i un cop carregada cliques sobre la imatge carregada, a les hores ja ens surt a la wiki. Si el que vols és copìar-la directament d'una pàgina web cliques a File, imagen externa i a poses la adreça web, quan la imatge sigui carregada tornes a clicar al cim de la imatge i "sorpresa", ja tenim la imatge a la pàgina. Si tens algun problema ja ho diràs i si vols ho probem juntes.
Una abraçada.
external image n173855914372_5956.jpg
external image n173855914372_5956.jpg
16/10/10: Bones gent!
Em torno a incorporar. He tingut uns dies moguts amb altres PACs i ahir em vaig agafar la tarda de descans... :-D però ja torno a ser aquí!
Ok, a les aportacions que heu fet! per cert, crec que és molt interessant que a l'hora de posar

enllaços, els fassem externs,

això vol dir que quan cliquem se'ns obre en una nova finestra i no ens trepitja la wiki, per fer que es faci així el que hem de fer és clicar el quadradet que hi ha sota la casella on posem l'adreça per enllaçar. ;-D Volia posar una imatge però no sé on se'm guarden les copiades de pantalla... ;-s bel


15/10/2010 Ánims noi@s, continuem treballant tot i les pacs que hem d'entregar
Imagen_sin_título.png
Imagen_sin_título.png


12/12/2010
D'acord Marta, ara ho modifico, per cert, us adjunto una adreça d'una institució que a partir de la pàgina 13 fa una taula comparativa entre tres plans estratègics de tres períodes diferents, com a idea per fer més visual l'apartat de conclusions. com ho veieu?http://www.conalep.edu.mx/work/sites/Conalep/resources/LocalContent/10828/5/doc_modacad.pdf

12/10/2010
Hola Dolors,
bona feina de restructuració de la wiki!. Observo que falta l'apartat 3.3 : Proposta del Nou Pla Estratègic realitzat pel grup EnForm@t.Marta, no podem posar el nom del grup doncs no permet posar la @ del nom del grup.
Que el 2.1 no seria tant Justificació sinó de context: Universitat de Valparaíso: Anàlisi de la institució. I en l'apartat 2.3 hauria de dir Línies estratègiq ues implentades per la UDV.
A l'Alfred li anirà bé disposar dels annexos i per tots, un bon recurs el Pla estratègic de la UV.
seguim treballant!
12/10/2010
Si us plau, feu una ulladeta a la nova configuració de la wiki. més o menys és el que varem quedar a l'skype però si manca alguna cosa o cal modificar-la, doncs "a ello", feu-me un toque :))
11/10/2010
Inici d'un nou pla estratègic de la UV, pot ser estaria bé buscar-ho. En aquesta adreça he trobat un anàlisi exhaustiu de l'informe d'avaluació de la UV. 2009: http://www.cienciasuv.cl/Descargas/Decanato/Informativos/UNIVERSIDAD%20DE%20VALPARA%CDSO-INFORME%20INSTITUCIONAL%20DE%20EVALUACI%D3N%20mayo%202009.pdf


Bones! A la trobada sincrònica he comentat que jo demà dimarts i dimecres segur que no podré estar treballant en aquesta pac, dijous em tornaré a incorporar, tot i que no sé si podré fer gaire cosa. El cap de setmana sí podré treballar-hi.

Tal com també hem comentat, he afegit els annexos a la pàgina de referències, ho enganxo aquí també per consultar-ho d'on sigui més còmode. Alfredo, em podràs confirmar si tens problemes per descrregar-te'ls? bel
 • Direcció general d'educació virtual Universitat de Valparaíso - Xile. [[file/view/Cas1_Valparaiso_Xile.pdf|Cas1_Valparaiso_Xile.pdf]]
 • Annex 1. Pla estratègic de la Universitat de Valparaíso 2002-2007. [[file/view/Annex_1.pdf|Annex_1.pdf]]
 • Annex 2. Pla estratègic de la Direcció General d'Educació Virtual. [[file/view/anexo_2.pdf|anexo_2.pdf]]
 • Annex 3. Política global de desenvolupament de la Universitat de Valparaíso. Junta Directiva. [[file/view/anexo_3.pdf|anexo_3.pdf]]
 • Annex 4. Anàlisi comparativa de plataformes educacionals. [[file/view/anexo_4.pdf|anexo_4.pdf]]
 • Annex 5. Qüestionari d'opinions estudiantils núm. 1. [[file/view/anexo_5.pdf|anexo_5.pdf]]
 • Annex 6. Qüestionari d'opinions estudiantils núm. 2. [[file/view/anexo_6.pdf|anexo_6.pdf]]
 • Annex 7. Decret de creació de la Direcció General d'Educació Virtual. [[file/view/anexo_7.pdf|anexo_7.pdf]]


ACORD D'ESTRUCTURA:
1.- Presentació o Introducció: Qui som? Què hi fem aquí? Quin és l'encàrrec?, etc.
2.- Contextualització.
 • 2.1.- Universitat de Valparaíso: Anàlisi de la institució ( trets identitaris, oferta docent, etc. )
 • 2.2.- Objectius generals i específics de la Institució
 • 2.3.- Línies estratègiques que ha implementat la UdV
3.- Pla estratègic.
 • 3.1 Fases
 • 3.2 Anàlisi del context: Matriu DAFO
 • 3.3 Proposta del Nou Pla Estratègic realitzat pel grup EnForm@t.

4.- Conclusions.
5.- Referències de consulta
6.- Annexos: Acords de grup i Planificació temporalitzada
_

11/10/2010
Concreció dels apartats consensuats per l'skype.
1.- Presentació o Introducció: Qui som? Què hi fem aquí? Quin és l'encàrrec?, etc.
2.- Contextualització.
 • 2.1.- Universitat de Valparaíso: Anàlisi de la institució ( trets identitaris, oferta docent, etc. )
 • 2.2.- Objectius generals i específics de la Institució
 • 2.3.- Línies estratègiques que ha implementat la UdV
3.- Fases d'un Pla estratègic
 • 3.1 Relació de les fases amb el Pla que ja tenen incorporat a la UdV. O sigui, què estan fent com a estratègia actualment .
 • 3.2 Anàlisi del context: Matriu DAFO. Ens ha de permetre incorporar nous objectius i, conseqüentment, noves línies d'actuació.
4.- Proposta del Nou Pla Estratègic realitzat pel grup EnForm@t ( i aquí és on entrem com equip directiu, a partir de la matriu DAFO a revisar totes les fases i fer propostes noves cap a la millora). Vols dir que explique les millores o que realitzem un nou Pla i a les conclusions especificar el que hem cregut amb possibilitat de millora?
5.- Conclusions.
6.- Annexos: Acords de g
7.- Annexos: Acords de grup i Planificació temporalitzada
11/10/2010
OK, Bel.
Perdona, havia entès que no podies fins a les 21:00h. Faré un truc a la Dolors i ens connectem a les 20:00h.

11/10/10: Bones! Benvingut Alfredo!
La proposta d'ahir era quedar a les 20h, jo vaig comentar que cap problema però que només podia estar fins les 21h :-S , així que avui no podré estar a la trobada sincrònica. Ja me contareu que tal. A les 20h em connectaré de totes maneres per si ja hi sou.
Pel que fa a l'estructura a seguir del treball. crec que més o menys ho veiem semblant. Dolors, estic d'acord amb la lectura que en fas. però crec que no implica directament que els objectius no siguin bons (promoure la incorporacio deles TIC a la formació), només que hem de revisar-los i decidir si ens serveixen o no. De moment vaig posar a mà els que hi ha al document i ja valorarem si ens serveixen o si part del problema del plà són els objectius.
Alfredo, pel que fa a la teva visió (al foro) éstic d'acord. Potser la cosa està tan pobra que la revisió és completa, hi ha que fer el procés sencer.
Ah! això vol dir que, per una part, portem a terme totes les passes del pla estratègic , per l'altra, hem d'explicar el que "ells" havien fet malament?
Per cert, parlem per aquí o per l'espai de discussió de la wiki o per les dues??? jejeje...
Ja direu! Seré per aquí fins les 21h
bel
11/10/2010
Perfecte, avui a les 21 hores. He fet algunes anotacions a les vostres propostes, Marta i Bel amb el color blau, xi plau, fareu una ulladeta?
11/10/2010
Avui a les 21:00 per l'skype. Us va bé a tot@s?.

11/10/2010
Bones, no ens podem pas encantar!!!. Jo ja enflairo els torrons de Nadal.Mmmmmmmmm! i vull tastar-los amb tranquil·litat!
Seriosament, entenc l'estructura semblant al que diu la Bel però amb certs matisos. Us l'exposo a continuació:

1.- Presentació o Introducció (OK). Qui som? Què hi fem aquí? Quin és l'encàrrec?, etc.
2.- Contextualització.
 • 2.1.- Universitat de Valparaíso: Anàlisi de la institució (trets identitaris, oferta docent, etc.)
 • 3.1 Fases d'un Pla estratègic (part més teòrica)
 • 3.2 Relació de les fases amb el Pla que ja tenen incorporat a la UdV. O sigui, què estan fent com a estratègia actualment.
 • 3.- Què és un Pla estratègic
4.- Proposta del Nou Pla Estratègic realitzat pel grup EnForm@t (i aquí és on entrem com equip directiu, a partir de la matriu DAFO a revisar totes les fases i fer propostes noves cap a la millora).
 • 4.1Objectius generals i específics de la Institució


5.- Conclusions.
6.- Annexos: Acords de grup i Planificació temporalitzada
7. Referències de consulta


10/10/10
Bones! Mare meva quin ritme!
Ok, si voleu ens podem trobar demà, de totes maneres crec que també podem anar debatent i resolent els dubtes de forma asincrònica, és una forma de deixar constància del nostre procés, poder-lo repassar i possibilitar major participació de l'Alfredo. Com podriem fer per incorporar a l'Alfredo a alguna trobada síncrona?
De moment jo exposo com ho veig, a veure si ajuda a crear un acord i resoldre el dubte entre la informació que ens donen i la que nosaltres donem... i com podem estructurar l'activitat. Com jo ho veig, entenc que hi ha una universitat que ha fet un pla estratègic però que ens demana a nosaltres que li fem una nova proposta millorada. Per això jo crec que:
1. Hi ha d'haver un primer punt de presentació (ok) on expliquem quí som, què fem i què és el que ens han demanat (aquest darrer punt en "una" frase) ok
2. Introducció: desenvolupem la comanda. Expliquem "qui" és la Universitat de Valparaíso, què fan, què els passa i que ens demanen(ara potser sí més desenvolupat) Ok
3. Explicació teòrica del que ens demanen, si volem. Podem explicar què és un pla estratègic, quins són els seus elements i l'objectu d'elaborar-lo i quines són les passes que seguirem. ok
4. DAFO, revisem el cas, busquem quins són els punt forts i febles a nivell intern i extern. Anàlisi del context
5. Nova proposta del Pla estratègic. Redefinició del cas, objectius, línies d'accció, etc.
 • Pel que fa als objectius, jo entenc que el pla estratègic inicial es va desenvolupar per a assolir uns objectius i que han contactat amb nosaltres perquè els hi diem com assolir-los. Així parteixo de la idea que el que hem de fer és pensar en com ho han de fer per assolir els objectius que ells es van marcar. És cert que, analitzant el cas, podem decidir que un dels elements que s'haurien de modificar són els objectius. En aquest cas, crec que hauríem de fer els suggeriments oportuns i decidir si de totes maneres és viable tirar endavant amb la proposta tot i les mancances dels objectius. Si és viable crec que em de seguir les pautes marcades per qui ens fa l'encàrreg. Poso un exemple xorra per si s'entén millor: és com si jo vull pintar una habitació, que abans era de color grana beeeeen fosca, en un dia de color blanc i li demano a un pintor quin és la millor manera per fer-ho i ell em diu que pintar-la d'un color fosc. No ha contestat a la meva demanada. Potser el més senzill és modificar l'objectiu però ja no respon al que jo havia encarregat. S'enten? Ho veieu així? Potser ho veieu diferent??? És per això quehe pres com a referència els objectius del text, tot i que els podem re-valorar. Ja me dire

 • 11/10/2010 a les 17 hores.
 • Bel, jo ho veig un xic diferent, es a dir, la Universitat en el marc d'un pla estratègic global per als anys 2002 - 2007, va fer el propòsit d'enfortir un augment sostingut de les tic donat que ja tenien en funcionament una unitat d'educació a distància que ofereix recolzament a les unitats acadèmiques. En els seus objectius generals plantegen promoure l'aprenentatge dels estudiants amb la incorporació d les tic i en els específics ja determinen incorporar les tic.
 • A les hores, l'any 2004 La Direcció General d'educació virtual (vinculada a la universitat però amb autonomia de gestió) , amb l'objectiu de desenvolupar una nova modalitat formal, no convencional i complementària a la tradicional, elabora un pla estratègic que enforteixi les activitats d'educació continua i implementar l Carrera d'Administració Pública en la modalitat semipresencial.
 • Doncs jo el que entenc, és que ens demanen que avaluem el pla estratègic del 2004 i, d'acord amb els nostres coneixements vers l'e-learning en fem un de nou, detecten les possibles incoherències i fent propostes de millora.
Com ho veieu companys?
6. Conclusions
7. Referències
8. Annexos: crec que entre els annexos també hi podríem posar un apartat de conclusions de l'activitat, de l'experiència.
L'enumeració que faig és sobre les diferents idees o conceptes però no vol dir que hagi de ser la dels apartats.
No sé si el rotllo que he pegat ens ha ajudat a re-col·locar les idees o ara estem més embullats... :-D
Ens veiem demà, dilluns 11/10/10 a les 20h a l'skype. Jo me podré estar fins les 21h.
bel


10/10/10
Hla Dolors,
sí que hem de fer una trobada síncrona quan més aviat millor pq ens estem perdent, crec...
Proposo demà al vespre, cap a les 8:00?. Què us sembla?
10/11/10
Huola Marta!!!!! doncs deu ser això que no pots modificar les pàgines, quin rotllo!!!! quan tinguis un moment em fas un truc i ho anem probant juntes per descartar totes les possibilitats.
Estic d'acord en que ens estem embolicant, cal fer la estructura del treball de manera clara, que us sembla si tornem a quedar al skype i ho xerrem directament en un plis?, això de l'asincronia ho podem deixar per a les següents fases. Si us està bé posem dia i hora el més aviat possible d'acord?

10/10/10
Eiiiiiiii Dolo, ja he seguit aquest procés per modificar pàgina i em surt el següen missatge:

Access is Restricted

You do not have permission to view this page.
If you need help, please contact help@wikispaces.com. Or visit our [[page/rename/1.2 Missió - Visió - Valors.?responseToken=035524a3bb707e1d9a7c39268db82cbbb#|help section]] for more information.
No en sé més!!
Llavors, ja tinc clar que l'apartat missió, visió i valors és un apartat del Pla estratègic. Llavors quan la Bel ha transcrit els objectius generals i específics són els de l'actual Pla estratègic. Em sembla que ens estem embolicant entre el buidatge de la informació que ja ens ve donada i la que hem de reelaborar com a Pla estratègic nou i que proposarem nosaltres. No us sembla o jo no m'acabo de situar del tot!.

10/10/10
Companyes, totes teniu els mateixos permisos que jo i per tant podeu modificar les pàguines i el seu ordre. Per tal de canviar el nom o l'ordre de la àgina heu de anar a Administrar wiki. Des d'allà cliclar l'icone de pàgines i al situar-te al nom de la pàgina que vols modificar, per exemple la 0.1 Presentació, clicar a rename; 0.1 Presentació rename redirect, a les hores pots canviar el nom o el número que acompanya a la pàgina i que s'ordena de menor a major. Ho podeu probar i dir-me quelcom?
Respecte a l'Alfredo no està donat d'alta perquè encara no ha acceptat la invitació i per més que l'intenti afegir com a company actiu, surt un missatge dient que no l'ha acceptat. Per tant fins que això no és doni no podrà gestionar la wiki.
Marta, la missió, visió i valors formen part del pla estratègic però no són el pla complert, doncs mancaria el DAFO, els objectius estratègics (generals i específics)..... És per això que el nou pla estràtegic que proposem estaria composat per els punts 1,2,3,4 i 5. Al menys així és com jo ho entenc, tot i que puc estar equivocada. La idea era fer un buidatge del dAFO del pla estràtegic actual de la UdV i enunciar els aspectes a millorar per desprès reformular un nou pla complert. Com ho veieu?
10/10/10
Avui sí que és el dia 10! (costarà que es torni a repetir i amb tanta pluja :-) ). Una qüestió..., jo també volia modificar el nom d'alguna pàgina i no tinc permís (qui me'l dóna, please). M'he adonat que l'apartat 1.2 Missió-Visió-Valors seria millor anomenar-lo "Pla estratègic actual de la UdV" i en una altra pàgina podríem posar "Nou Pla Estratègic de la UdV" que seria el que nosaltres proposaríem. Com ho veieu?. Amb els noms de Missió-Visió i Valors podem confondre al visitant ja que no determina de quin Pla estratègic parlem. S'accepta el canvi?

10/10/10: Bones!
Jo avui ja ho deixo :-) Fent una revisió del cas i començar a completar el quadre de DAFO. He anotat tot allò que apareix explícitament en el document. Entenc que també haurem d'afegir allò que no se'ns diu tan clarament. De totes maneres, també veig que quasi no apareixen aspectes negatius... i entenc que hi són, i que probablement formen part d'un anàlisi més general. També he afegit elsobjectius que es declaren.
Crec que de moment estem avançant en bona direcció! :-D
Ens seguim llegint! bel


10/10/10: Ja he enviat enllaç al consultor. He intentat canviar el nom als Acords de grup i no em deixa, em diu que no ho puc fer. L'altre dia vaig voler fer la prova amb altres pàgines i tampoc em va deixar, vaig pensar que perquè no les havia creat jo... Dolors, podràs passar els acords a l'annex 1? la planificació al 2 i després anem afegint la resta, no? ;-) Segueixo... bel


10/10/10: Bones, perfecte si us va bé el nou canal comunicatiu! Marta, sí, jo també ho havia pensat com dius, el més recent a dalt de tot.
També em sembla perfecte la reestructuració de la línia de treball. La veritat que rellegint-me el cas, em sortia més començar a treballar per l'anàlisi dels punts fort i febles, per a després poder-ne fe la l'anàlisi conjunta i la nova proposta. :-D Perfecte, doncs així aniré a col·locar informació al quadre DAFO. Ah! Veig que l'Alfredo no ha pogut entrar al wiki així que penjo un missatge conforme estem treballant des d'aquí i ja incorporem la seva feina quan pugui afegir-se. Si ell segueix treballant el punt acordat inicialment, perfecte, la idea és que anem avançant mica en mica :-D
Pel que fa als acords de grup, em sembla ble que no apareguin com a punt zero però han de formar part de la presentació, així ens ho marcaven explícitamen (ara no recordo si en algun correu del Miquel Àngel o en el pla docent...). De cara a la presentació, crec que és millor que figuri als annexes però l'havia col·locat com punt zero per a tenir-lo ben a mà si l'hem d'anar revisant, de totes maneres crec que no ve d'aquí així que el passo als annexes. :-D
Al consultor, el Miquel Àngel, ara mateix li envio l'enllàç! Si també cal donar-lo d'alta com a membre del grup perquè ho pugui veure tot, endavant Dolors!
De moment crec que res més!
:-D
bel


10/10/2010: Em sembla molt bé Bel, així no hem d'estar un peu aquí (wiki) i un peu allà (fòrum). Al final, ja referem l'entorn. Quant a seguir un ordre, val la pena escriure sempre a dalt de tot de la Conversa (el més recent)!.
Responent al que proposa la Dolors referent a l'estructura de la wiki em sembla més lògic començar amb el DAFO (fer una diagnosi de l'estat del Pla estratègic) i que la primera pàgina sigui la nostra presentació com a grup directiu que rep l'encàrrec.
Quant als acords de grup i la planificació no em sembla que els haguem de publicar en el producte final del treball (wiki).
I, respecte al consultor, ja l'hauríem de donar d'alta a la wiki perquè pugui seguir el nostre treball.
Seguim en contacte,
marta

Bones! Què us sembla si fem servis aquest espai per deixar-nos comentaris, observacions, recordatoris...
A més de fer servir el foro, crec que pot estar bé tenir ben a mà els darrers comentaris dels companys només obrir el wiki.
Jo de moment l'inauguro, si creieu que hem de fer algun canvi ja ho direu ;-)

Ah! També podem utilitzar, per a fer comentaris, cadascú un color diferent. Us sembla?
La idea també és que anem afegint la info a sobre de tot, així el primer que veiem és el més recent.

He afegit dues pàgines més:
- 0.- Acords de grup: he copiat tal qual el doment que teníem al gdocs i aquella info que forma part d'altres pàgines també li he posat.
- Annex 1.- Planificació temporalitzada. Seguint les passes he pogut incorporar l'excel de tal manera que quan es modifica al gdocs es modifica al wiki el que passa és que no es veu la pàgina sencera... Sabeu com es fa? Jo he intentat modificar la mida però no me n'he ensortit. De totes maneres també hi he deixat l'enllaç.

També he anat modificant alguns enllaços perquè se'ns obrin en pàgines noves en lloc de sobra la que estem. Ah! n'hi ha alguns que crec que no funcionen massa bé però els he revisats tots.

Ah! recordat lo de l'aplicació de l'espai de discussió... ho he buscat, ho he aplicat i el que apareix és la barra que hi ha a la part superior del full... Se m'ha encèn el llum sense voler i he fet una prova. Veig que el que fa és portar un registre en la plana principal del continguten l'espai de discussió... mmm... no sé... com ho veieu? crec que a mi m'agrada més la idea de tenir un text pla només obrir l'espai i no haver d'anar entrant en les intervencions. De totes maneres, ho valorem entre tots! ;-)

Bé, al final porto una bona estona toquetejant coses, no he deixat les idees que volia sobre el cas... intento tornar demà. He començat però necessito un descans :-)
Ja tornaré!
bel, 9/10/10

- D' acord Bel, tot i que penso que en aquest espai podem deixar idees, punts necessaris... i que podem utilitzar l'espai de discussió bé per la UOC o bé per l'espai de la wiki, doncs és important que el consultor pugui tenir un accés més directe a la nostra interacció. Tantmateix si establim que els missatges els fem per l'espai de la wiki podem indicar que s'ens notifiqui quan algun membre inclou un missatge i així estem constantment informats. Ho decidim plegats?
Per cert, demà diumenge, finalitzaré la lectura i em posaré les piles, de debò:)))
Una abraçada,
dolors 9/10/2010

- Pot ser els acords gruupals els posaria al final, crec que iniciaria la wiki amb la introducció per situar-nos directament en la PAC, com ho veieu? 10/10/2010

- Nois i noies , he estat donant voltes al tema i penso que hem de reestructurar la wiki, al meu entendre, el consultor ens demana que avaluem el pla estratègic de la Direció General d'educació virtual emprant l'anàlisi DAFO i que posteriorment elaborem un de nou d'acord amb les nostres concepcions del que la introduccio de les TICs suposa per la universitat de Valparaiso.

Si això és d'aquesta manera, el format de la wiki ha de partir en primer lloc d'aquest análisi per a posteriorment elaborar el pla amb tots els seus components (missió, visió, valors, DAFO, objectius i estratègies i pla d'acció. En aquest àmbit penso que caldria fer la presentació de nosaltres com a equip directiu que rebem l'encàrreg de reelaboració de pla, fer un dafo per tenir en compte les oportunitats i mancances que trobem, explicar-ho esquemàticament i a les hores donar pas al nostre propi pla.
Pot ser m'enrrotllo un xiquet però al no poder parlar directament m'està resultant complicada la interacció asíncrona. :)))
Apa! ens continuem llegint.
Per cert, dono o no dono d'alta al consultor a la wiki? contesteu ràpid doncs hem de prendre l'acord per majoria, Vingue noiet@s a Votar :))))) 10/10/2010